Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 13 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Návrh podnikatelského plánu pro založení rodinné farmy s agroturistikou
Navrátil, Radek ; Jančaříková, Eliška (oponent) ; Bayerová, Vladimíra (vedoucí práce)
Bakalářská práce je návrhem podnikatelského plánu, který slouží pro založení společnosti farma NAVRÁTIL. Předmětem podnikání této společnosti bude rostlinná výroba, živočišná výroba, pronájem konferenčních prostor a agroturistika. Teoretická část obsahuje informace spojené s problematikou podnikání a podnikání v zemědělství, které jsou nezbytné pro založení společnosti. Dále je v práci provedena analýza současného stavu a navrhnut podnikatelský záměr.
Realizace penzionu - podnikatelský záměr
KUBELOVÁ, Andrea
Bakalářská práce se zabývá tvorbou podnikatelského plánu na založení penzionu v oblasti agroturistiky. První část je věnována teorii týkající se podnikání, struktury podnikatelského plánu a pojmu agroturistika. Druhou částí je vlastní zpracování podnikatelského plánu na konkrétní myšlenku uskutečnit realizaci penzionu z rodinné usedlosti na jihu Čech. V závěru se zhodnocuje reálnost celého plánu.
Podnikatelský záměr v agroturismu
PETR, Jindřich
Předkládaná práce analyzuje v podobě literární rešerše současnou situaci na straně nabídky a poptávky v oblasti agroturismu v České republice a přibližuje jeho aktuální trendy. Poptávka je dále zkoumána především s ohledem na zvolenou destinaci - město Hluboká nad Vltavou, a to zejména na základě výsledků kvantitativního marketingového výzkumu provedeného v roce 2018 v Hluboké nad Vltavou. V tomto rámci práce předkládá persony reprezentující potenciální perspektivní cílové skupiny zákazníků. Dále je provedeno studium vnějšího prostředí plánovaného podniku metodou PEST analýzy. Hlavní část práce tvoří podnikatelský plán farmy poskytující služby agroturismu v Purkarci, který je zpracován především pro zhodnocení ziskovosti záměru a pro identifikaci podstatných aspektů jeho realizace. Podnikatelský plán může také případně orientačně sloužit pro rozhodovací řízení investora o vstupu do základního kapitálu plánované společnosti. Podnikatelský plán obsahuje návrh marketingové strategie a bližší specifikaci nabízených produktů a služeb. Podpůrně je v podnikatelském plánu provedena analýza konkurence. Realizační projektový plán a finanční plán vytváří podklad pro zhodnocení rentability podnikatelského záměru metodou čisté současné hodnoty pro předpokládanou ekonomickou životnost projektu ve výši 20 let. Doprovodně je využito metody SWOT analýzy k určení předpokladů úspěšnosti projektu a identifikaci potenciálních rizik.
Analýza podmínek pro rozvoj vybraného typu cestovního ruchu
NOVOTNÁ, Aneta
Bakalářská práce analyzuje podmínky pro rozvoj agroturismu a venkovského turismu se zaměřením výhradně na oblast jižních Čech. Popisuje vybrané objekty v rámci Jihočeského kraje se zaměřením na ubytovací kapacity. V praktické části je zrealizováno dotazníkové šetření, uplatnění na vybraném objektu a zhodnocení současného stavu agroturismu. V závěru jsou shrnuté poznatky a návrhy na další možnosti rozvoje venkovského cestovního ruchu v Jihočeském kraji.
Development of agritourism in Czechia and Slovakia after the accession to the European Union
Koniarová, Dana ; Hrabák, Jiří (vedoucí práce) ; Perlín, Radim (oponent)
Bakalárska práca sa zaoberá agroturistikou ako špecifickou formou cestovného ruchu a zároveň jednou z možností diverzifikácie poľnohospodárskych činností v Česku a na Slovensku. Hlavným cieľom práce je zhodnotenie vývoja, súčasného stavu a regionálnej diferenciácie agroturistiky v Česku a na Slovensku. Teoretická časť je zameraná na popis vývoja poľnohospodárstva po roku 1989 a aktuálne trendy v tomto odvetví. Práca vysvetľuje dôležité pojmy v spojitosti s agroturistikou, jej zaradenie v rámci vidieckeho cestovného ruchu, tiež sú popísané pozitívne a negatívne stránky agroturistiky. Práca hodnotí podporu agroturistiky v rámci Programu rozvoja vidieka na obdobie 2007 - 2013 a 2014 - 2020. Empirická časť práce má za cieľ zhodnotenie stavu agroturistiky v Česku a na Slovenku a zhodnotenie vývoja počtu agroturistických zariadení vo vybranom období. Pre zhodnotenie agroturistiky boli v práci využité údaje z ČSÚ, SŠÚ, SZIF a MPSR.
Návrh podnikatelského plánu pro založení rodinné farmy s agroturistikou
Navrátil, Radek ; Jančaříková, Eliška (oponent) ; Bayerová, Vladimíra (vedoucí práce)
Bakalářská práce je návrhem podnikatelského plánu, který slouží pro založení společnosti farma NAVRÁTIL. Předmětem podnikání této společnosti bude rostlinná výroba, živočišná výroba, pronájem konferenčních prostor a agroturistika. Teoretická část obsahuje informace spojené s problematikou podnikání a podnikání v zemědělství, které jsou nezbytné pro založení společnosti. Dále je v práci provedena analýza současného stavu a navrhnut podnikatelský záměr.
Agroturistika v Novohradských horách a jejich podhůří
KÁLALOVÁ, Iva
Cílem bakalářské práce je zhodnocení současného stavu agroturistiky v oblasti Novohradských hor a jejich podhůří. Dále posouzení struktury předpokladů rozvoje agroturistiky, identifikace potřeb a bariér rozvoje podnikání v agroturistice ve zvolené oblasti. Hlavní pozornost byla věnována vytvoření návrhové části na základě terénního šetření. Terénní šetření proběhlo formou dotazníků zacílených na podnikatele v agroturistice ve zvolené oblasti. Výsledkem jsou konkrétní návrhy na zlepšení předpokladů pro agroturistiku a vlastní návrh agroturistické farmy.
Analýza realizace podpory venkovského cestovního ruchu - agroturistiky v ČR prostřednictvím Programu rozvoje venkova a Regionálních operačních programů
Vojtěchovská, Simona ; Pělucha, Martin (vedoucí práce) ; Kouřilová, Jana (oponent)
Diplomová práce se zabývá analýzou realizace podpory venkovského cestovního ruchu a agroturistiky. Cílem práce je zhodnocení dosavadní finanční podpory pro venkovský cestovní ruch a agroturistiku na úrovni okresů LAU 2 z Programu rozvoje venkova a Regionálních operačních programů. Teoretická část se zabývá rozvojem venkova v kontextu Společné zemědělské politiky a cestovním ruchem, který je jedním z faktorů rozvoje ve venkovských oblastech. Praktická část je zaměřena na hodnocení dotací do venkovského cestovního ruchu a agroturistiky, jejich mikroregionální rozložení a rozložení mezi jednotlivé kategorie projektů, kterými jsou ubytovací a stravovací, sportovní, multifunkční, ostatní zařízení a stezky. Data jsou primárně získána od Státního zemědělského intervenčního fondu a z portálu risy.cz. Použité metody jsou deskriptivní, komparativní, analytické a statistické.
Podnikatelský záměr zvolené agroturistické farmy
HEBÍKOVÁ, Martina
Bakalářská práce je zaměřena na zanalyzování tržních podmínek, vnitřního prostředí zvolené agroturistické farmy a vypracování kompletní dokumentace podnikatelského záměru dle aktuálních trendů ve venkovské turistice resp. agroturistice. Část literární rešerše definuje základní pojmy řešeného tématu. Dále je zde popsána destinace venkovské turistiky Českobudějovicko. V praktické části se práce zabývá podnikatelským záměrem, který obsahuje základní údaje o farmě, dotazníkové šetření, analýzu konkurence, finanční plán, externí prostředí podniku, doporučení a rizika.
Komparace podmínek pro agroturistiku ve střední Evropě
BEČVÁŘOVÁ, Martina
V diplomové práci je zacíleno na analýzu fungování a podpor agroturistických služeb ve střední Evropě, tedy v České republice, Německu, Rakousku, Polsku, Slovensku a Maďarsku. V rámci jednotlivých kapitol je každá země analyzována z hlediska zemědělství, cestovního ruchu, fungování agroturistiky a podpůrných institucí zabývajících se agroturistikou. Dále se diplomová práce zaměřuje na SWOT analýzu, díky které je možné určit strategii, jakou by se měla agroturistika v České republice ubírat a na co by se měli podnikatelé a státní instituce zaměřovat. Závěrečná kapitola navrhuje strategie z pohledu státu a z pohledu samotného podnikatele v agroturistice.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 13 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.